Khutbah Nikah Calon Penganten

Taushiyah ti Lebe Rancabanyol.


Neruskeun khutbah nikah jang calon panganten,tapi lain deuk mamatahan ngojay ka Mang Udin eh kameri, oge lain deuk mamatahan naek ka Cep Beben, nyaeta Ang Desta, den Michael Emod Ramehmod, kang Irfan Arifuddin oge si ganteng jemet mang Ivan Romanov.
Neraskeun setatus anu awal anu pertanyaan nana, kumaha peranan jeung kawajiban lalaki di rumah tangga teh?

Rasulullah saw. ngadawuh:
SAKABEH MAKHLUK ETA DIBANYUAN KU ALLAH, SARTA ARI ANU PANGMANFA’ATNA MUNGGUH ALLAH NYAETA ANU SOK NGABANYUAN SANAK BOJONA.

OGE DAWIH RASUL DINA HADIST SEJEN:
“Jalma mu’min anu pang sampurna-sampurna imana nyeta anu hade budi pekerti jeung lemah lembut ka pamajikan.”

Anu sakumaha geus ada apal yen kawajiban anu jadi salaki salian mondokan teh nyaeta: ngimahan, makean, jeung nyumponan kaperluan sapopoe.

Anu sakumaha Alloh ngadawuh dina al-Qur’an sirat al-Baqarah: 233, anu hartosna:
Sarta ari kawajiban salaki nyaeta nanggung balanja jeung makean pamajikananan sakumaha mestina.

Ngan kade ngimahan, maraban, jeung makean teh tina hasil usaha curaling culang-caling.
Sabab sahuap kadaharan anu teu halal asup kana beuteung urang, eta jadi panghalang ditarimana do’a. Sok komo lamun rebuan huap barang haram asup kana beuteung jadi kulit, jadi daging, jadi getih, DI MANA REK DITARIMANA DO’A? Nyaah temen, lamun anu jadi anak pamajikan jeung kulawarga hirupna diparaban ku barang haram.

Numawi dina hal ieu Rasul ngadawuh:
“Demi Allah anu nyekel jiwa Muhammad, sing saha anu ngasupkeun sahuap kadaharan barang haram kana beuteungna, mangka OPAT PULUH POE DO’ANA MOAL DITARIMA. Sing saha anu dagingna jadi tina narang HARAM jeung riba, temen-temen naraka jahanam nu baris narimana.”
NA’UDZUBILLAH!

Numawi saur Allah dina surat at[Tahrim ayat genep, anu hartosna:
JAGA DIRI MARANEH, KULAWARGA MARANEH TINA SEINEU NARAKA.

*numawi hidep kasep regekeun sing kahartosnya,nakol calon panganten.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s